Narodno pozorište Sarajevo objavljuje poziv na audiciju za učešće u dramskoj predstavi „Uhvati zeca“

Narodno pozorište Sarajevo objavljuje poziv na audiciju za učešće u dramskoj predstavi „Uhvati zeca“

Audicija će biti održana u Narodnom pozorištu Sarajevo 13. 5. 2023. godine.

Narodno pozorište Sarajevo objavljuje poziv na audiciju za učešće u dramskoj predstavi „Uhvati zeca“, po tekstu Lane Bastašić, u režiji Lajle Kaikčije. Audicija se raspisuje za uloge Sara i Lejla. Poziv upućujemo svim glumicama, te studenticama III i IV godine akademija scenskih/dramskih umjetnosti, do 25 godina starosti.

Audicija će biti održana u Narodnom pozorištu Sarajevo 13. 5. 2023. u terminima o kojima ćemo kandidatkinje blagovremeno obavijestiti. Audicija nije workshop – svako će imati vlastiti susret sa rediteljicom.

Početak proba planiran je za kraj avgusta 2023, a premijera predstave za sredinu oktobra 2024. U ovom periodu tražiće se maksimalna oslobođenost termina za potrebe proba. Molimo sve kandidatkinje koje nisu slobodne u ovom periodu da se ne javljaju na audiciju.

Za audiciju je potrebno:

 

  • Spremiti scene koje su u dodatku
  • Spremiti muzičke numere koje su u dodatku

 

Prijava treba da sadrži CV i jednu fotografiju.

Prijave sa naznakom: Audicija za predstavu „Uhvati zeca“ potrebno je poslati na drama@nps.ba do 10. 5. 2023. u 12:00 sati.

Narodno pozorište Sarajevo nije u mogućnosti da snosi troškove puta, dnevnica ili smještaja za kandidate koji dolaze izvan Sarajeva. U slučaju angažmana na predstavi Narodno pozorište može platiti samo honorar priprema i igranja predstava bez dodatnih putnih, boravišnih ili drugih troškova.

TEKSTOVI:

Gaudeaums igitur - pjesma

Kukuruzi

Svi vi što maštate o sreći - pjesma

Džoint i mund harmonika

Trobojni goniči i menstruacija

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu