Pozorište na kućnoj adresi: Pred punom salom u „Dječijoj kući“ Novo Sarajevo izvedena dramska predstava Leptir

Pozorište na kućnoj adresi: Pred punom salom u „Dječijoj kući“ Novo Sarajevo izvedena dramska predstava Leptir

U okviru specijalnog programa NPS "Pozorište na kućnoj adresi" podržanog od Općine Novo Sarajevo, pred punom salom u "Dječijoj kući" večeras je izvedena dramska predstava "Leptir" rađena po tekstu Aleksandra Radunovića, u režiji Emira Kapetanovića.

Tekst govori o otuđenosti unutar porodice, uslijed nedostatka komunikacije, a to je problem mnogih današnjih porodica. Komunikacija unutar porodica danas se obavlja putem mobitela, kompjutera i drugih sredstava komunikacije koja ne uključuju prisustvo stvarne emocije. Stoga su ovakve predstave danas potrebnije, nego ikada ranije.

U predstavi "Leptir" uloge su ostvarili Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija i Sanela Pepeljak.

Projekat „Pozorište na kućnoj adresi“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, sadrži niz umjetničkih programa sa sljedećem sadržajem: umjetničke vinjete iz scensko muzičke umjetnosti, poetske nastupe, izvođenje songova i arija sa klasičnog repertoara, plesne performanse, muzičko – scenske performanse, stand up komediju i predstave. Program je prilagođen svim generacijama.

Cilj projekta „ Pozorište na kućnoj adresi“ je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima Kantona Sarajevo, a kroz suradnju sa lokalnim zajednicama tj. općinama. 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu