Najnagrađivanija predstava u regionu „Što na podu spavaš“ u dva termina na sceni NPS

“Što na podu spavaš” je koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta Sarajevo, Scene MESS, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

Predstava “Što na podu spavaš” autora Darka Cvijetića, u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića, bit će izvedena u ponedjeljak  29. i u utorak 30. januara u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo. Za oba izvođenja ostao je ograničen broj ulaznica, te ovim putem pozivamo publiku da na vrijeme rezervišu i kupe svoje ulaznice.

U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

"Darko Cvijetić je pjesnik koji, poput Marine Abramović u Balkan baroque, sedi zatrpan kostima nevinih žrtava jugoslovenskih ratova. Daje im glas i smisao, nadu da nisu uzalud postojali i da njihovo stradanje, budemo li znali da čitamo Darkove knjige, nije bilo uzaludno i da ćemo nakon svega shvatiti da su narodi na ovim prostorima do te mjere povezani i prepleteni da je nemoguće naneti zlo drugome, a da istovremeno ne nanesete zlo i sebi", zapisao je Kokan Mladenović.

Dramatizaciju potpisuju Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović i ansambl predstave, dramaturzi su Mina Petrić i Dubravko Mihanović, scenografkinja je Marijela Hašimbegović, kostimska rješenja uradila je Marita Čopo, autorica muzike je Irena Popović Dragović, dok je saradnica za scenski pokret Amila Terzimehić.

NAGRADE ZA PREDSTAVU „ŠTO NA PODU SPAVAŠ“ NA OSAM FESTIVALA

Dramska predstava „Što na podu spavaš“ dobitnica je mnogobrojnih nagrada na festivalima poput: Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine “Toša Jovanović”, 7. Teatarski festival „Pozorišno proljeće“, 68. „Sterijino pozorje“, 10. festival  “Novi tvrđava teatar“, nagrade NPS za najbolja umjetnička ostvarenja u sezoni 22/23, 18. "Joakimfest", „72. teatarski Festival“ u Zrenjaninu i 36. “Gavelline večeri”.

 

 

Radno vrijeme blagajne:

-Na dan izvođenja predstava u dva termina: od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.

-Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati.

 

 

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu