Dramska predstava „Što na podu spavaš“ na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine NP “Toša Jovanović” u Zrenjaninu

Dramska predstava „Što na podu spavaš“ na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine NP “Toša Jovanović” u Zrenjaninu

Dramska predstava “Što na podu spavaš” autora Darka Cvijetića, u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića, bit će izvedena u ponedjeljak  24. aprila u 20:00 sati na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine NP “Toša Jovanović” u Zrenjaninu

Dramska predstava “Što na podu spavaš” nastala prema romanu Darka Cvijetića, u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića, bit će izvedena u ponedjeljak  24. aprila 2023. sa početkom u 20:00 sati na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine NP “Toša Jovanović” u Zrenjaninu.

“Što na podu spavaš” je koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta Sarajevo, Scene MESS, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

"Darko Cvijetić je pjesnik koji, poput Marine Abramović u Balkan baroque, sedi zatrpan kostima nevinih žrtava jugoslovenskih ratova. Daje im glas i smisao, nadu da nisu uzalud postojali i da njihovo stradanje, budemo li znali da čitamo Darkove knjige, nije bilo uzaludno i da ćemo nakon svega shvatiti da su narodi na ovim prostorima do te mjere povezani i prepleteni da je nemoguće naneti zlo drugome, a da istovremeno ne nanesete zlo i sebi", zapisao je Kokan Mladenović.

Dramatizaciju potpisuju Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović i ansambl predstave, dramaturzi su Mina Petrić i Dubravko Mihanović, scenografkinja je Marijela Hašimbegović, kostimska rješenja uradila je Marita Čopo, autorica muzike je Irena Popović Dragović, dok je saradnica za scenski pokret Amila Terzimehić.

Pozorište "Toša Jovanović" u Zrenjaninu domaćin je 71. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine od 18. do 25. aprila, a posjetioce očekuju dramske predstave, kao i popratni program koji, pored izložbi, zaokružuje studentskim nastupom i izložbom koju su pripremili studenti pozornice dizajna i arhitekture.

 

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu