Predstava kakvu još niste gledali: 11. juna “Seljačka opera” na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Dramsku predstavu „Seljačka opera" Darvasa Benedeka i Pintéra Béle, u režiji Andrása Urbána publika će moći pogledati u utorak, 11. juna sa početkom u 19:30 sati.

„Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola sa likovima koji sve vrijeme pjevaju - pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati - poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice... I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. Sa likovima koje gledate svaki dan". – (Vedrana Božinović)

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu: maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina I), Ajnija Germić (violina II), Sara Kasap (violina III) i Rastko Zečević (kontrabas).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye,  scenografiju i kostime uradila je Adisa Vatreš-Selimović, muzička saradnica je Lejla Jusić.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti ovdje.

Radno vrijeme blagajne:

- Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

- Ostalim radnim danima od 9:00–15:00 sati.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu