72. teatarski Festival u Zrenjaninu: Dramska predstava „Što na podu spavaš“ osvojila četiri nagrade

72. teatarski Festival u Zrenjaninu: Dramska predstava „Što na podu spavaš“ osvojila četiri nagrade

Na 72. teatarskom Festivalu u Zrenjaninu odlukom žirija predstava "Što na podu spavaš" nastala prema romanu Darka Cvijetića, za koju je režiju i dramatizaciju potpisao Kokan Mladenović osvojila je četiri nagrade.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Kokanu Mladenoviću, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena Maji Izetbegović, koja u predstavi tumači ulogu Senke. Nagradom za najbolju scenografiju nagrađena je Marijela Hašimbegović. Odlukom žirija predstava „Što na podu spavaš“ proglašena je najboljom predstavom u cjelini.

U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

"Darko Cvijetić je pjesnik koji, poput Marine Abramović u Balkan baroque, sedi zatrpan kostima nevinih žrtava jugoslovenskih ratova. Daje im glas i smisao, nadu da nisu uzalud postojali i da njihovo stradanje, budemo li znali da čitamo Darkove knjige, nije bilo uzaludno i da ćemo nakon svega shvatiti da su narodi na ovim prostorima do te mjere povezani i prepleteni da je nemoguće naneti zlo drugome, a da istovremeno ne nanesete zlo i sebi", zapisao je Kokan Mladenović.

Dramatizaciju potpisuju Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović i ansambl predstave, dramaturzi su Mina Petrić i Dubravko Mihanović, scenografkinja je Marijela Hašimbegović, kostimska rješenja uradila je Marita Čopo, autorica muzike je Irena Popović Dragović, dok je saradnica za scenski pokret Amila Terzimehić.

Predstava je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Sarajevo, Scene MESS i Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

 

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu