Nagrađivana predstava "U agoniji" u petak 12. maja na sceni SARTR-a

Nagrađivana predstava "U agoniji" u petak 12. maja na sceni SARTR-a

Na sceni SARTR-a.

U petak, 12. maja 2023. godine sa početkom u 12:00 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra bit će izvedena dramska predstava u produkciji BEOART-a „U agoniji“ autora Miroslava Krleže, u režiji Ane Đurđević.

„Cjelokupni književni opus Miroslava Krleže, naročito onaj između dva rata, oduvijek je funkcionirao kao uzbudljiv spoj dobre literature, enciklopedijskog akademizma i lijevog političkog angažmana. Negdje na rubu tog glavnog toka ispunjenog socijalnim dramama, političkim prevratima i lutanjima intelektualaca, od ‘Glembajevih’ i ‘Galicije’ do ‘Balada’ i ‘Zastava’, smješten je komad ‘U agoniji’, napisan 1928. i dopunjen trideset godina kasnije. Prvobitni komad je, doduše, odisao bojama svoga nemirnog vremena, ali je na pozornicama vrlo često doživljavan kao melodrama s tragičnim krajem. Zato su se u tumačenjima junaka ove gorke sentimentalne priče u južnoslavenskim teatrima smjenjivali velikani tog glumišta, od Vike Podgorske i Dubravka Dujšina, preko Marije Crnobori i Steve Žigona, do Vanje Dracha, Ene Begović i mnogih drugih. I briljantna izvedba ovog komada u Zagrebu prije godinu dana (Nela Kocsis, Ozren Grabarić i Darko Stazić) bila je fokusirana na tragičnu ljubav Laure Lenbach, koja se nije mogla izboriti s alkoholizmom bankrotiranog muža i nevjerstvom nekarakternog ljubavnika.“

U predstavi igraju: Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić.

Scenografska rješenja potpisuje Mia David, kostimografkinja je Adrijana Pajić.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni SARTR-a.

O BEOART-u

Agencija Beo art iz Beograda je agencija koja se bavi menadžmentom u kulturi, kako plasmanom pojedinih predstava, tako i produkcijom istih, ali i snimanjem TV serija, edukativnih emisija, pa sve do zastupanja autora u sklapanju posla, kao i praćenje kompletnog toka rada, od potpisivanja ugovora, do završetka rada.

 

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu