Četvrta regionalna nagrada za dramsku predstavu „Jedan je Muhammad Ali“

Ermin Sijamija glumac Narodnog pozorišta Sarajevo osvojio je nagradu Ivo Serdar za ulogu koju je publika najbolje prihvatila.

Narodno pozorište Sarajevom, u sklopu regionalne turneje, gostovalo u je  Zagrebu sa predstavom “Jedan je Muhammad Ali”, na Međunarodnom kazališnom festivalu 48. Dani satire Fadila Hadžića, koji pred zagrebačku publiku dovodi najkvalitetnije satirične i komediografske predstave iz Hrvatske i regiona.

Ermin Sijamija glumac Narodnog pozorišta Sarajevo osvojio je nagradu Ivo Serdar za ulogu koju je publika najbolje prihvatila.

Na ovogodišnjem programu festivala izvedeno je dvanaest predstava, iz Zagreba, Splita, Beograda, Sarajeva, Prištine i Celja, a odredili su ga savremeni pisci i autorski projekti te adaptacija klasika, dakle – savremena riječ.

Uloge su ostvarili: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda i Dino Bajrović.

„Kako je pravo ime Muhammada Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju.  Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhammada Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer JEDAN JE MUHAMMAD ALI.“ – (Vedrana Božinović dramaturginja i glumica u predstavi „Jedan je Muhammad Ali“).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu