Narodno pozorište Sarajevo objavljuje poziv na audiciju za učešće u dramskoj predstavi „Čista kuća“

Narodno pozorište Sarajevo objavljuje poziv na audiciju za učešće u dramskoj predstavi „Čista kuća“

Audicija će biti održana u Narodnom pozorištu Sarajevo od 26. – 30. 5. u terminima o kojima ćemo kandidatkinje blagovremeno obavijestiti.

Narodno pozorište Sarajevo objavljuje poziv na audiciju za učešće u predstavi „Čista kuća“, po tekstu Sarah Ruhl, u režiji Felixa Alexse. Audicija se raspisuje za ulogu Mathilde. Poziv upućujemo svim glumicama, te studenticama akademija scenskih/dramskih umjetnosti, do 30 godina starosti.

Audicija će biti održana u Narodnom pozorištu Sarajevo od 26. – 30. 5. u terminima o kojima ćemo kandidatkinje blagovremeno obavijestiti. Audicija nije workshop – svako će imati vlastiti susret sa rediteljem. 

Audicija i probe zahtijevaju aktivno poznavanje engleskog jezika. 

Početak proba planiran je za novembar 2023, a premijera predstave za januar 2024. U ovom periodu tražiće se maksimalna oslobođenost termina za potrebe proba. Molimo sve kandidatkinje koje nisu slobodne u ovom periodu da se ne javljaju na audiciju. 

Za audiciju je potrebno:

  • Pročitati djelo (zakačeno je na stranici isključivo za potrebe čitanja)
  • naučiti dva Mathildina monologa na engleskom jeziku: scena 4 iz prvog čina, te scena 14 iz drugog čina.
  • Spremiti dva kontrastna monologa na bosanskom jeziku iz nekog klasičnog naslova (ne regionalni ili domaći pisci)

 

Prijava treba da sadrži CV na engleskom jeziku i jednu fotografiju.

Prijave sa naznakom: Audicija za predstavu „Čista kuća“ potrebno je poslati na drama@nps.ba do 28. 4. 2023. u 12:00 sati.

Narodno pozorište Sarajevo nije u mogućnosti da snosi troškove puta, dnevnica ili smještaja za kandidate koji dolaze izvan Sarajeva. U slučaju angažmana na predstavi Narodno pozorište može platiti samo honorar priprema i igranja predstava bez dodatnih putnih, boravišnih ili drugih troškova.

TEKSTOVI:

The Clean House

Monolozi

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu