U Narodnom pozorištu praizvedena predstava "Jedan je Muhammad Ali"

Premijera je 31. januara u 19:30 sati.

Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je  praizvedena predstava "Jedan je Muhammad Ali" autora Almira Imširevića, a u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Ratko Zečević.

"S ovom predstavom mi smo željeli jednim emotivnim, jednostavnim, toplim, pametnim, ironičnim jezikom progovoriti o temama koje nas jako uznemiravaju, koje nam bude sentiment i melanholiju, a istovremeno govore o budućnosti koja može biti neizvjesna ako se mi kao ljudi zaboravimo nazvati ljudskim bićima tj. ako dozvolimo da ovaj svijet doživi aktove bezumlja i civilizacijsko sunovrata bez borbe", kazao je Dino Mustafić najavljujući premijeru.

"Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi i opet ih nema kad ti najviše zatrebaju. Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija, ali ne baš kao njegovim, jer jedan je Muhamed Ali", kazala je Vedrana Božinović.

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn radi Zlatan Filipović.

Publika će moći pogledati isti predstavu 31. januara, 1. i 23. februara te 4. i 25. marta.

Preuzeto sa: Klix.ba

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu