Ro i Juju: Dekonstrukcija tragedije "Romeo i Julija" Williama Shakespearea u stilu pozorišnog klauna 27. maja premijerno na sceni NPS

Riječ je o dekonstrukciji tragedije „Romeo i Julija“ Williama Shakespearea u stilu pozorišnog klauna.

U Narodnom pozorištu Sarajevo, 27. maja sa početkom u 19:30 sati premijerno će biti izvedena dramska predstava „Ro i Juju“ autorice i rediteljice Lee Delong.


U naslovnim ulogama Ro i Juju gledat ćemo Dinu Bajrovića i Aidu Bukvu dok ostatak podjele čine: Faruk Hajdarević, Alen Konjicija, Mona Muratović, Merima Lepić Redžepović, Nerman Mahmutović, Mediha Musliović, Merjem Šiljak i muzičari Dario Kos, te Vedran Vujica.

 „Šta se desi kada klaunovi uđu u svijet čuvenog klasika Romeo i Julija? Filmski set. Rediteljica sa vizijom i bez novca. Asistentica sa notesom i hrpom problema. Jedna filmska zvijezda. Spremačice koje sanjaju o svojih pet minuta slave. Tehničari koji stvaraju nered. Sve je moguće, čak i pojava Falstaffa i Gertrude. Svi oni donose svoju strast i potrebe u svijet haosa, svijet u kojem se ništa ne gradi, ništa se ne događa, ništa se ne postiže, svijet u kojem i najmanja stvar predstavlja ogroman problem. U tom svijetu Ro i Juju otkrivaju jedno drugo i podsjećaju nas na ljubav. Onu čistu i neiskvarenu.“ – zapisala je dramaturginja Emina Omerović

Kompozitor i tekstopisac songova je Darko Rundek, muziku i zvučnu podlogu potpisuje Lee Delong, kostimska i scenografska rješenja radi Sanja Džeba, tok dizajn maske potpisuje Joanna Bassi.

Ulaznice se mogu rezervisati na zvaničnoj web stranici Narodnog pozorišta Sarajevo na linku: https://nps.ba/repertoar.

Prvo reprizno izvođenje je u utorak, 28. maja sa početkom u 19:30 sati, a sarajevska publika isti naslov moći će pogledati i 14. juna sa istim početkom.

 

Radno vrijeme blagajne:

- Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00 - 11:30 i 15:30 - 19:30 sati.

- Ostalim radnim danima od 9:00 – 15:00 sati.

Foto: Velija Hasanbegović

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu