Dramska predstave "Jedan je Muhammad Ali" večeras na XXIII festivalu bh. drame u Zenici

U petak, 24. maja sa početkom u 20:00 sati, na XXIII festivalu bh. drame u Zenici, u sklopu takmičarskog programa biti će izvedena dramska predstava „Jedan je Muhammad Ali“ autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dino Bajrović i muzičar Rastko Zečević.

„Kako je pravo ime Muhameda Alija? I šta ako je ovo odjednom najvažnija informacija u vašem životu? Ovo je priča o porodici. O ocu i sinu. Ocu koji odlazi i sinu koji postaje otac. Možemo li zaštititi našu djecu od onoga sa čim se rode? Ovo je priča o olovki u koju stane 100 hiljada riječi. I opet ih nema kad ti najviše zatrebaju.  Ovo je priča koja će vas beskrajno nasmijati, ali i preciznim udarcem u pleksus izbiti dah. Udarcem dostojnim Muhameda Alija. Ali ne baš kao njegovim. Jer JEDAN JE MUHAMED ALI.“ – (Vedrana Božinović dramaturginja i glumica u predstavi „Jedan je Muhamed Ali“).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, scenografkinja i kostimografkinja je Lejla Hodžić, kompozitor predstave je Damir Imamović, a koreografkinja Ena Kurtalić. Video dizajn uradio je Zlatan Filipović.

Ovogodišnji Festival bosanskohercegovačke drame je počeo 23. maja i trajat će do 31. maja. Festivalske nagrade će dodjeljivati tri žirija i to Stručni žiri u sastavu: teatrologinja, dramaturginja i rediteljica Dubravka Zrnčić-Kulenović, pisac Darko Cvijetić i dramaturg Dragan Komadina. Žiri novinara će raditi u sastavu: Ines Baždalić, Maja Begtašagić i Mladen Bićanić, a Žiri publike će ocjenjivati predstave u sljedećem sastavu: Ajla Đidić, Dženan Ajdinović i Sanel Jalmanović. Poslije svake predstave u okviru Takmičarskog programa, bit će upriličeni Okrugli stolovi.

Foto: Velija Hasanbegović

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu