Obavještenje o izmjenama naslova repriznih predstava sa redovnog repertoara NPS za mjesec april

Obavještenje o izmjenama naslova repriznih predstava sa redovnog repertoara NPS za mjesec april

Umjesto dramske predstave "Umjetnik u gladovanju" bit će izvedena predstava "Hasanaginice", te umjesto predstave "Idiot" bit će izvedena dramska predstava "Balkanski špijun u Sarajevu"


Obavještavamo cijenjenu publiku da se dramska predstava “Umjetnik u gladovanju” rađena prema motivima i fragmentima iz života, djela, pisama i dnevnika Franza Kafke, u režiji Alena Šimića, planirana za ponedjeljak, 3. aprila, te dramska predstava „Idiot“ rađena prema romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Selme Spahić, čije je izvođenje planirano u utorak, 4. aprila sa početkom u 19:30 sati, otkazuju zbog bolesti glumca.

U terminu, 3. aprila 2023. godine, umjesto dramske predstave „Umjetnik u gladovanju” bit će izvedena predstava „Hasanaginice“ autora i režisera Danila Marunovića, te umjesto predstave „Idiot“ koja je planirana za 4. april bit će izvedena dramska predstava „Balkanski špijun u Sarajevu“ rađena po tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Predstave počinju u 19:30 sati.

Kupljene ulaznice za dramsku predstavu „Umjetnik u gladovanju“ mogu biti iskorištene za izvedbu predstave „Hasanaginice“, a ulaznice kupljene za izvedbu dramske predstave „Idiot“ mogu biti iskorištene za izvođenje predstave „Balkanski špijun u Sarajevu“.

Također, povrat novca za kupljene ulaznice moguće je izvršiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Radno vrijeme blagajne:

- Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00 do 11:30 i od 15:30 do 19:30 sati.

- Ostalim radnim danima od 9:00 do 15:00 sati.

Foto "Hasanaginice": Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu