Dramska predstava „Što na podu spavaš“ večeras otvara 31. festival “Dani Zorana Radmilovića“

Dramska predstava „Što na podu spavaš“ rađena po tekstu Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića večeras otvara 31. festival “Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru.

U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

Dramatizaciju za predstavu „Što na podu spavaš“ potpisuju Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović I ansambl predstave, dramaturzi su Mina Petrić i Dubravko Mihanović, scenografska rješenja uradila je Marijela Hašimbegović, kostimografkinja je Marita Ćopo, dok je autorica muzike Irena Popović Dragović.

„Neobično je i veliko, i strašno, i začudno biti na sceni onaj koji je napisao roman po kojem je Majstor Kokan Mladenović uradio predstavu.

Biti sa sopstvenim likovima, probuđenima iz romanesknosti, razgovarati s njima koji su došli i iz mašte i iz stvarnosti, smijati se, plakati, dodirivati ih, nevjerojatno je i suludo iskustvo, kakvo samo teatar još može sazdati u svijetu iluzija koje proždiru dokumente...

Ponekad pomislim da oni postoje i više od mene, koji tek sebe samoga predstavljam.“ (Darko Cvijetić)

Predstava je rađena u koprodukciji: Gradskog dramskog kazališta Gavella, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Sarajevo i Scene MESS.

U Zaječaru će od 17. do 24. oktobra 2022. biti održan 31. Festival „Dani Zorana Radmilovića“ na kome će biti prikazane najbolje predstave iz ovogodišnje produkcije iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tokom osam festivalskih dana publika će imati priliku pogledati 11 predstava.

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu