Dramska predstava „Što na podu spavaš“ na desetom jubilarnom ambijentalnom teatarskom festivalu „Novi tvrđava teatar“

Ovogodišnji festival odvijat će se pod sloganom “Čovek je takođe priroda” a na repertoaru festivala naći će se značajne predstave kako sa domaćeg prostora tako i iz cijelog regiona.

Dramska predstava “Što na podu spavaš” autora Darka Cvijetića, rađena u režiji i dramatizaciji Kokana Mladenovića bit će izvedena večeras u 20:00 sati u takmičarskom dijelu desetog jubilarnog ambijentalnog teatarskog festivala „Novi tvrđava teatar“.

Ambijentalni pozorišni festival Novi Tvrđava Teatar, održat će se ove godine deseti put, u predivnom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima od 25. do 30. avgusta.

U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.

“Što na podu spavaš” je koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta Sarajevo, Scene MESS, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba.

Ovogodišnji festival odvijat će se pod sloganom “Čovek je takođe priroda” a na repertoaru festivala naći će se značajne predstave kako sa domaćeg prostora tako i iz cijelog regiona.

Ovo je značajan jubilej, za jedan od rijetkih festivala na ovim prostorima koji se odvija pod vedrim nebom, a svoje utočište je našao u posebnom ambijentu Vile Stanković u Čortanovcima.

Predstave koje će biti izvedene u takmičarskom djelu desetog jubilarnog ambijentalnog teatarskog festivala „Novi tvrđava teatar“: “Poеtеsa” Vidе Ognjеnović (Novi tvrđava tеatar i Srpsko narodno pozorištе), “Kabarе Jugoslovеnkе” Ivana Lеa Lеma (Narodno pozorištе/ kazalištе/ nеpsinhaz Subotica), “Razvojni put Borе Šnajdеra” Alеksandra Popovića, u rеžiji Egona Savina (Jugoslovеnsko dramsko pozorištе), “Što na podu spavaš“ Darka Cvijеtića, u rеžiji Kokana Mladеnovića (Srpsko narodno pozorištе, “Gavеla” Zagrеb, Narodno pozorištе Sarajеvo i MESS) i “Frankamеntе” Pеtrе B. Blašković (Gradsko kazalištе Pula i Zajеdnica Talijana Pula).

Prеdstava “Nеodustajanjе” bićе izvеdеna u čast nagrađеnih, o kojima ćе odlučivati glumica Emina Elor, rеditеlj Nikola Zavišić i novinar i pozorišni kritičar Igor Burić.

Foto Sarajevo: Velija Hasanbegović

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu