S ponosom najavljujemo: NPS zabilježit će dva gostovanja istog dana

Dramska predstava Hedda Gabler i opera Telefon  na 41. pozorišnim/kazališnim igrama BiH u Jajcu.

Dramski ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo danas će zabilježiti dva gostovanja, dok će dio ansambla Drame večeras u 19:00 sati, na 41. Pozorišnim/Kazališnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu izvesti predstavu „Hedda Gabler“, rađenu po tekstu Henrika Ibsena, u režiji Nermina Hamzagića, drugi dio dramskog ansambla će na Kipru, otvoriti International Festival of Ancient Greek Drama 2022, izvedbom predstave nastale u koprodukciji sa Scenom MESS „Car Edip“, rađene po tekstu grčkog dramatičara Sofokla, u režiji Diega de Bree. Ulaznice za izvedbu na Kipru su rasprodane u rekordnom vremenu.

U predstavi „Hedda Gabler“ igraju: Mona Muratović, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Vedran Đekić, Jasna Diklić i Belma Salkunić.

Publika na Kipru uživat će u vrsnoj igri: Dine Bajrovića, Medihe Musliović, Damira Čobe, Izudina Bajrovića, Damira Mašića i Emira Fejzića.

Dan posije, na 41. Pozorišnim/Kazališnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu u četvrtak, 7. jula 2022. u 19:00 sati, u čast nagrađenih bit će izvedena opera buffa u jednom činu “Telefon”, u režijskoj postavci Aleksandra Nikolića, uz klavirsku pratnju maestra Fuada Šetića.

U naslovnim ulogama publika će imati priliku slušati Aidu Čorbadžić i Erola Ramadanovića.

U predstavi učestvuje dio ansambla Baleta NPS.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu