Besplatne ulaznice za učenike srednjih škola i starija lica sa područja Općine Novo Sarajevo i u 2024. godini

Besplatne ulaznice za učenike srednjih škola i starija lica sa područja Općine Novo Sarajevo i u 2024. godini

Sve sadržaje pod projektima "Pozorište na kućnoj adresi" i "Kultura na ulice 2024!" građani će moći pratiti potpuno besplatno.

Dana 30. 5. 2024., direktorica Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, Emina Selmanović i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić su potpisali ugovor kojim će se omogućiti besplatno praćenje predstava sa repertoara Narodnog pozorišta Sarajevo, svim učenicima srednjih škola sa područja Općine Novo Sarajevo i korisnicima Centra za zdravo starenje Općine Novo Sarajevo i u 2024. godini.

Narodno pozorište Sarajevo bilježi dugogodišnju uspješnu suradnju sa Međunarodnim Centrom za djecu i omladinu, kroz koju se pored podrške kulturnim programima za mlade i starija lica, realizuju i dva značajna programa Narodnog pozorišta Sarajevo, „Pozorište na kućnoj adresi“ i „Kultura na ulice 2024!“.

Sve sadržaje pod oba gore navedena programa, građani/ke mogu pratiti potpuno besplatno.

Baletnu predstavu „Ko nekad u osam“, a pod programom „Pozorište na kućnoj adresi 2024.“, građani/ke će moći pogledati već 14. 6. 2024. godine sa početkom u 19:00 sati.

Predstava će se zvesti u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu