Narodno pozorište Sarajevo ulazi u novu godinu sa tromjesečnim repertoarom

Narodno pozorište Sarajevo ulazi u novu godinu sa tromjesečnim repertoarom

Napominjemo, da je rezervaciju moguće izvršiti putem oficijelne web stranice NPS, odnosno klikom na link: https://nps.ba/repertoar.

Narodno pozorište Sarajevo obavještava svoju cijenjenu publiku, javnost, te sve ljubitelje teatarske umjetnosti da je od danas moguće izvršiti rezervaciju ulaznice za predstave koje će biti izvedene u januaru, februaru i martu 2024. godine.

Ovim potezom Narodno pozorište Sarajevo uspostavlja novu praksu u bosanskohercegovačkim teatrima koja svojoj vjernoj publici pruža mogućnost da unaprijed i na najbolji način isplanira svoje vrijeme i posjetu premijernim i repriznim izvođenjima u produkciji NPS.

Napominjemo, da je rezervaciju moguće izvršiti putem oficijelne web stranice NPS, odnosno klikom na link: https://nps.ba/repertoar.

Pozorište narodu!

TRI VELIKE PREMIJERE

U prva tri mjeseca 2024. godine publika će moći uživati u velikom broju, dramskih, opernih i baletnih predstava. Također, u prva tri mjeseca naredne godine Narodno pozorište će producirati i tri premijerna izvođenja.

Prva premijera je dramska predstava „Jedan je Muhamed Ali“ autora Almira Imširevića, u režiji Dine Mustafića, za koju dramaturgiju radi Vedrana Božinović, dok je za kostimska i scenografska rješenja zadužena Lejla Hodžić. Koreografkinja je Ena Kurtalić, a kompozitor Damir Imamović.

U predstavi igraju: Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Dino Bajrović, Sanela Krsmanović-Bistrioda i muzičar Ratko Zečević.

Premijera je planirana za 27. januar sa početkom 19:30 sati, a publika će moći pogledati isti naslov 31. januara, 1. i 23. februara, te 4. i 25. marta.

Već u mjesecu februaru, povodom 40 godina od održavanja sarajevske olimpijade koja je zatvorena plesom na ledu Britanaca Jayne Torvill i Christophera Deana, očekuje nas premijera baleta „Bolero“, u koreografiji Takuya Sumitomoa.

U predstavi učestvuje Balet NPS, Opera NPS i orkestar Sarajevske filharmonije.

Premijera je zakazana za 8. februar sa početkom u 19:30 sati.

Mart je rezervisan za premijeru jazz opere „Blue Monday“  autora Georgea Gershwina, u režiji Aleksandra Nikolića, a pod dirigentskom palicom maestra Bakira Samardžića koji će dirigovati orkestrom Sarajevske filharmonije.

U jazz operi „Blue Monday“  učestvuju solisti i hor Opere i orkestar Sarajevske filharmonije.

Jazz opera „Blue Monday“ premijerno će biti izvedena 22. marta sa početkom u 19:30 sati, a prvo reprizno izvođenje očekuje nas 23. marta u istom terminu.

U srijedu 27. marta svi ljubitelji baletne umjetnosti, povodom Međunarodnog dana teatra, moći će uživati u igri solista i ansambla baleta NPS kada će na sceni NPS biti izveden baletni klasik „Posljednja noć; Šeherzada“ u koreografiji i režiji Vesne Orlić.

Pozivamo sve posjetioce Narodnog pozorišta Sarajevo da posjete oficijelnu web stranicu www.nps.ba, pogledaju šta nas očekuje u naredna tri mjeseca, te na vrijeme rezervišu svoje ulaznice.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu