Nastavak realizacije projekta „Pozorište na kućnoj adresi 2024.“ u Općini Novo Sarajevo

Na radost publike, projekat „Pozorište na kućnoj adresi“, nakon dvije godine uspješne realizacije, nastavlja svoju tradiciju u Općini Novo Sarajevo i u 2024. godini.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić, dana 24. 5. 2024. godine, potpisali su Sporazum o daljoj suradnji na projektu „Pozorište na kućnoj adresi“.

Program obuhvata izvođenje četiri predstave Narodnog pozorišta Sarajevo, a lokacije izvođenja su: „Dječija kuća“ i „Međunarodni Centar za djecu i omladinu“ Općine Novo Sarajevo.

Publika će biti u prilici da cjelokupan program prati besplatno.

„Zahvaljujem se u ime Narodnog pozorišta Sarajevo načelniku Tanoviću i Općini Novo Sarajevo, na kontinuiranoj podršci programima Narodnog pozorišta Sarajevo, posebno za programe na koje smo vrlo ponosni i kroz koje smo stekli nove gledaoce svih generacija.

Kroz programe „Pozorište na kućnoj adresi“ i „Kultura na ulice“, kao i redovne programe Narodnog pozorišta Sarajevo, uz našu publiku koja redovno prati sva pomenuta dešavanja i lokalnom zajednicom kao partnerom, pokazali smo koliko pozorište može biti aktivni činilac u kreiranju atmosfere ovoga grada, na način da ga čini boljim, ljepšim i primamljivim za život.

Možda naznačajnije i nama najvažnije, što ćemo ovakvim, zajedničkim angažmanom, kod naše najmlađe publike sigurno pobuditi jednu svojevrsnu kulturnu potrebu ili naviku.

Umjetnički sadržaji i kultura se ne podrazumijevaju, ne uče se samo u školama, nego organski pripadaju svima nama“, izjavio je ovom prilikom direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, Dino Mustafić.

U okviru programa „Pozorište na kućnoj adresi 2024.“, publika će moći uživati u baletnoj predstavi „Ko nekad u osam“ koja će se izvesti 14. 6. 2024. godine, sa početkom u 19:00 sati. Mjesto izvođenja je „Međunarodni Centar za djecu i omladinu“ Općine Novo Sarajevo.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu