Zbog vremenskih neprilika svečano otvaranje specijalnog programa "Kultura na ulice 2024!" premješteno na veliku scenu NPS

Ulaz je slobodan uz ograničen broj mjesta.

U petak, 10. maja sa početkom u 19:00 sati, svečano otvaranje specijalnog programa „Kultura na ulice 2024!“, zbog vremenskih neprilka, bit će upriličeno na Velikoj sceni NPS. U sklopu svečanog otvaranja pod nazivom „All that Jazz“ biti će izvedena dva koncerta posvećena jazz muzici, te broadwayski klasik „Blue Monday“.

U 19:00 sati očekuje nas koncert kamernog ansambla „Monk“ iz Beograda koji preferira interpretaciju moderne, primenjene, postmoderne i world muzike. „Monk“ će se sarajevskoj publici predstaviti u sastavu: klarinetista Vladimir Stanišić, violinista Vojin Aleksić i pijanista Rastko Pavlović.

Od 20:00 sati publika će moći uživati u izvedbi Combine Quarteta iz Banjaluke koji će nastupiti sa vokalnom solisticom Anjom Milutinović. Combine Quartet čine četvorica entuzijasta i umjetnika: Milan Savić, Stefan Tešanović, Dejan Đorđević i Dejan Trkulja. Nastupali su sa najvećim Jazz muzičarima ovih prostora i šire, kao što su Bojan Zulfikarpašić, Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Dejan Terzić, Per Mathisen i Dimitrije Vasiljević.

Broadwayski klasik „Blue Monday“ kompozitora Georgea Gershwina, u režiji Aleksandra Nikolića, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati maestro Bakir Samardžić, biti će izveden u 21:00 sat.

U jazz operi „Blue Monday“ uloge će ostvariti: Ileš Bečei, Melisa Hajrulahović -Tomić, Tomislav Perić, Siniša Markanović, Nedim Bašić, Adis Ismić, Željka Katavić Pilj, Dorijan Marić i članovi baletnog ansambla NPS.

Koreografkinja je Belma Čečo Bakrač, scenograf Josip Lovrenović, kostimografkinja Senka Ranosavljević, dizajner svjetla Moamer Šaković.

Kultura na ulice! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Svečano otvaranje specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ podržan je od strane Carlsberg BH.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu