Nastupom KUD "Lola" na Ilidži nastavljen program Kultura na ulice 2024!

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Večeras je u prelijepom ambijentu parka Banjska Ilidža, nastavljen program Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2024!“, u sklopu kojeg je publika uživala u nastupu kulturno-umjetničkog društva „Lola“ pod nazivom „Kroz sokake tradicije“.

U sklopu programu izvedene su legendarne numere poput: Igre iz Sarajeva, Varoške igre iz Bosne, Veseli se kućni domaćine, Poigrajte bile noge, Igre iz Imljana, te Igre sa Vlašića u koreografiji: Ekrema Čizmića, Hajrudina Hadžića, Seada Salkića i Vaska Jovetića.

Punih 78 godina KUD “Lola” Sarajevo u kontinuitetu i neprekidno radi i djeluje. U vrijeme opsade Sarajeva proglašen posebnim subjektom za odbranu Općine Novo Sarajevo, grada i BiH. U svih sedam decenija “LOLA” je njegovao i stvarao sve vrste scenskog izraza. Okupljao i animirao u organiziranim oblicima impozantan broj članova svih starosnih, socijalnih struktura, a najviše mladih. mladih. Realizirao na desetine hiljada koncerata za stotine hiljada posjetilaca i milione TV gledalaca.

Program je podržan od strane partnera KNU 2024! grupacije Hoteli Ilidža.

Napominjemo da će u nedjelju, 2. juna u 20:00 sati, na pozorišnom trgu Susan Sontag, biti upriličen koncert “Mozartu u susret“ u izvedbi mladih umjetnica i umjetnika Hane Salihović, Amile Ravkić i Erola Ramadanovića uz klavirsku pratnju Bakira Samardžića.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu