Ne propustite: Kultura na ulice 2024! i POPUP!arty u bašti Buybooka

Ne propustite: Kultura na ulice 2024! i POPUP!arty u bašti Buybooka

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

U srijedu, 22. maja sa početkom u 20:30 sati u Buybook bašti u Radićevoj ulici počinje ovogodišnje izdanje POPUP! Sarajevo festivala u saradnji sa specijalnim programom Narodnog pozorišta Sarajevo Kultura na ulice 2024!.

Publika će imati priliku uživati u projekciji radova ovogodišnjeg gosta festivala, Eyupa Kuşa, koji će podijeliti svoje audio-vizualne radove pod nazivom "Cinematic Alchemy".

Uz projekciju, publika će moći uživati uz Enu Smajić, lokalnu DJ-icu.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

POPUP! SARAJEVO

POPUP! Sarajevo je trodnevni festival grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija namijenjen studentima vizualnih umjetnosti i dizajna, kao i svim mladim kreativcima u BiH. Festival je nastao na osnovu inicijative od strane studenata odsjeka Grafički dizajn, Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu koji i organizuju festival.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu