Komedija „Cosa Nostra“ u Kulturno-sportskom centru Vogošća

Kultura na ulice 2023!

U utorak, 29. avgusta sa početkom u 20:00 sati, u Kulturno-sportskom centru Vogošća bit će izvedena komedija “Cosa Nostra”.

“Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para.

U predstavi igraju glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić i mlada glumica Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Belma Salkunić.

Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Hašimbegović.

Komedija ''Cosa Nostra'' premijerno je izvedena 11. 10. 2012. u Velikoj sali Centra za kulturu Sarajevo. Do sada je gostovala u mnogo gradova Bosne I Hercegovine, u Hrvatskoj, Srbiji, Holandiji Češkoj, a izvedena je više od 200 puta. Aktivno se izvodi više od 10 godina.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2023!

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu