Kultura na ulice 2024!: Povodom Međunarodnog dana muzeja u Historijskom muzeju BIH izveden muzičko-poetski recital "Kad sevdah govori"

Koncert je realizovan uz podršku partnera „Kultura na ulice 2024!“ Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Večeras je u prostoru ispred Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine obilježen Međunarodni dan muzeja sa muzičko-poetskim recitalom „Kad sevdah govori“. Ovaj recital predstavlja splet nekih od najljepših sevdalinki, prigodnih osvrta i poimanja samog sevdaha od strane poznatih pjesnika i književnika, te izvođača.

Koncept recitala potpisuje sopranistica i redovna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Lejla Jusić. Na sceni će joj se pridružiti gitarist Elvir Solak i glumac Adnan Goro.

Recital je premijerno izveden u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, a potom u atriju Arheološkog muzeja u sklopu Festival „Ja BiH...Pet dana Sarajeva u Zagrebu”.

Koncert je realizovan uz podršku partnera „Kultura na ulice 2024!“ Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu