U petak počinje 3. izdanje "Kultura na ulice 2024!": Koncerti i broadwayski klasik "Blue Monday" na pozorišnom trgu Susan Sontag

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, kompletan program bit će izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u istom terminu.

U petak, 10. maja sa početkom u 19:00 sati, na pozorišnom trgu Susan Sontag očekuje nas svečano otvaranje specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“. U sklopu svečanog otvaranja pod nazivom „All that Jazz“ biti će izvedena dva koncerta posvećena jazz muzici, te broadwayski klasik „Blue Monday“.

U 19:00 sati očekuje nas koncert kamernog ansambla „Monk“ iz Beograda koji preferira interpretaciju moderne, primenjene, postmoderne i world muzike. „Monk“ će se sarajevskoj publici predstaviti u sastavu: klarinetista Vladimir Stanišić, violinista Vojin Aleksić i pijanista Rastko Pavlović.

Od 20:00 sati publika će moći uživati u izvedbi Combine Quarteta iz Banjaluke koji će nastupiti sa poznatom vokalnom solisticom Marijom Šestić. Combine Quartet čine četvorica entuzijasta i umjetnika: Milan Savić, Stefan Tešanović, Dejan Đorđević i Dejan Trkulja. Nastupali su sa najvećim Jazz muzičarima ovih prostora i šire, kao što su Bojan Zulfikarpašić, Matija Dedić, Vasil Hadžimanov, Dejan Terzić, Per Mathisen i Dimitrije Vasiljević.

Broadwayski klasik „Blue Monday“ kompozitora Georgea Gershwina, u režiji Aleksandra Nikolića, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati maestro Bakir Samardžić, biti će izveden u 21:00 sat.

U jazz operi „Blue Monday“ uloge će ostvariti: Ileš Bečei, Melisa Hajrulahović -Tomić, Tomislav Perić, Siniša Markanović, Nedim Bašić, Adis Ismić, Željka Katavić Pilj, Dorijan Marić i članovi baletnog ansambla NPS.

Koreografkinja je Belma Čečo Bakrač, scenograf Josip Lovrenović, kostimografkinja Senka Ranosavljević, dizajner svjetla Moamer Šaković.

Foto: Velija Hasanbegović

Kultura na ulice! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Svečano otvaranje specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ podržan je od strane Carlsberg BH.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, kompletan program bit će izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u istom terminu.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu