Kultura na ulice 2024! i Superar u BiH: Večeras godišnji koncert "Crossing Europe"

Kultura na ulice 2024! i Superar u BiH: Večeras godišnji koncert "Crossing Europe"

Djeca iz Superar hora, omladinski ženski hor Superar Cadenza i gostujući kamerni mješoviti hor KUD Lola Sarajevo prikazat će nam cijelu paletu emocija, satkanu zvucima melodija iz cijeloga svijeta.

Večeras će na Ljetnoj pozornici Ilidža sa početkom u 19:30 sati biti izveden koncert "Crossing Europe" u organizaciji Kultura na ulice 2024! i Superar u BiH. Publika će moći doživjeti moć muzike koja okuplja ljude sa idejom promicanja mira i zajedništva. Koncert ima za cilj prikazati vitalnu ulogu umjetnosti u inspiriranju ljudi na putu stvaranju svijeta oslobođenog od nasilja i sukoba.


Djeca iz Superar hora, omladinski ženski hor Superar Cadenza i gostujući kamerni mješoviti hor KUD Lola Sarajevo prikazat će cijelu paletu emocija, satkanu zvucima melodija iz cijeloga svijeta.

"Pozivamo Vas da dođete na Ljetnu Pozornicu Ilidža u Sarajevu, u subotu 8. 6. 2024. godine u 19:30 sati, i da poslušate i doživite ljepotu muzike, te da zajedno sa nama podijelite viziju svijeta koji želi da živi u miru."- dodali su organizatori iz Superar u BiH.

UČESTVUJU:
Superar hor
Superar Cadenza
Hor KUD Lola Sarajevo
Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.
U slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.
NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu