Izvedena prva repriza baletnog triptiha „K'o nekad u osam“

U baletu „K'o nekad u osam“ članovi baletnog ansambla plesali su na muzičke hitove 70-tih godina.

Večera je na pozorišnom trgu Susan Sontag, publika mogla uživati u prvoj repriznoj izvedbi baletnog triptiha „K'o nekad u osam“, rađenog u koreografiji i režiji Ekaterine Vereshchagine. U baletu „K'o nekad u osam“ članovi baletnog ansambla plesali su na muzičke hitove 70-tih godina.

U predstavi su učestvovali solisti i članovi ansambla Baleta NPS: Nataša Gaponko, Zulejha Kečo, Ivan Salonski, Darika Dunganova, Amina Sulejmanagić, Bulat Gareev, Goran Staniškovski, Boris Vidaković i Denis Zhuchenko.

BALETNA ČAROLIJA

Prvi dio večeri bio je rezervisan za „Baletnu čaroliju“ u izvedbi članova baletne škole "Aurora" KUD „Baščaršija“, te članova BASICS škole. Na programu su se našle numere: Prijatelji - Prvi baletni koraci i stvaranje prijateljstva kroz umjetnost. Polka-Mazurka - okretna međukulturalna igra, Waltz music Enchanted Ballroom muzika gotičkog valcera. Farruca forma flamenca - kroz koju se otkriva nevjerovatna snaga i ravnopravnost. Freedom - sloboda kao najvažniji segment ljudskog bivstvovanja.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2023!

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Foto: Velija Hasanbegović 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu