Sarajevska filharmonija i Regina održali spektakularan koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo

Večeras je u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!“, u prepunoj sali Narodnog pozorišta Sarajevo, održan Koncert Sarajevske filharmonije i grupe Regina „Kad poludimo“.

Dirigent koncerta je bio maestro Nenad Tešić.

Ove godine grupa Regina proslavlja 30 godina uspješne karijere zajedno sa Sarajevskom filharmonijom koja obilježava 100 godina postojanja.

Osim grupe Regina na sceni su se pojavili brojni muzičari iz regiona kao što su Elena Risteska, mladi umjetnik Princ od Vranja i drugi gosti.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2023!

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu