Filmski klasici u izvedbi Sarajevske filharmonije na repertoaru specijalnog programa „Kultura na ulice 2023!“

Ulaz na sve događaje u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2023!“ je potpuno besplatan.

Kultura na ulice! 2023 je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Tim povodom, u četvrtak, 6. jula 2023. godine s početkom u 21:00 sat, u Narodnom pozorištu Sarajevo, sarajevska publika moći će uživati u izvedbama poznatih numera iz nezaboravnih holivudskih filmskih ostvarenja. Svi koji budu prisutni imat će priliku čuti i uživati u izvedbama muzičkih tema iz popularnih i kultnih filmova poput The Godfather, James Bond, Valter brani Sarajevo, Star Wars, Mission: Impossible. Orkestrom Sarajevske filharmonije dirigovat će maestra Samra Gulamović.

Napomena: U slučaju vremenskih neprilika organizator zadržava pravo promjene lokacija i termina.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2023!

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu