Izveden koncert Sarajevske filharmonije: Filmski klasici u Narodnom pozorištu Sarajevo

Koncert je izveden u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!".

Orkestar Sarajevske filharmonije je večeras u prepunoj Velikoj Sali Narodnog pozorišta Sarajevo izveo spektakularni koncert filmske muzike. Publika je mogla uživati u izvedbama poznatih numera iz nezaboravnih holivudskih filmskih ostvarenja. Na programu su se našle muzičke teme iz popularnih i kultnih filmova poput The Godfather, James Bond, Valter brani Sarajevo, Star Wars, Mission: Impossible. Orkestrom Sarajevske filharmonije dirigovala je maestra Samra Gulamović.

Foto: Velija Hasanbegović

Koncert je izveden u sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!".

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2023!

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Foto. Velija Hasanbegović
Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu