Pogledajte Teaser za treće izdanje specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!"

Pogledajte Teaser za treće izdanje specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!"

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

Na veliko zadovoljstvo svih građanki i građana Sarajeva, te turista naredni mjeseci biti će rezervisani za treće izdanje specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!". Ovim potezom Narodno pozorište etablira grad Sarajevo kao jedan od regionalnih lidera u produciranju visoke umjetnosti, a koja će i ove godine obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo.

Kultura na ulice! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

KULTURA NA ULICE 2023! POSJETILO JE VIŠE OD 20.000 OSOBA

U sklopu prošlogodišnjeg specijalnog programa "Kultura na ulice 2023!" izvedeno je preko 30 programa - teatarskih, plesnih i muzičkih izvedbi, kao i likovnih izložbi, koju su stvarali umjetnici i umjetnice Narodnog pozorišta Sarajevo kao i nezavisne umjetničke skupine i pojedinci. Multimedijalne programe "Kultura na ulice 2023!", a koji su se odvijali u periodu od juna do oktobra 2023. godine posjetilo je više od 20.000 građanki i građana sa područja Kantona Sarajevo te veliki broj turista.

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu