Kultura na ulice 2024!: Smotra omladinskih folklornih ansambala 26. juna na Pozorišnom trgu Susan Sontag

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

U srijedu, 26. juna sa početkom u 20:30 sati, na Pozorišnom trgu Susan Sontag, nastavlja se program Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2024!“, u sklopu kojeg će publika moći uživati u nastupu omladinskih folklornih ansambala koji djeluju na području Kantona Sarajevo.

Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo, je asocijacija amaterskih kulturno-umjetničkih društava sa područja Kantona Sarajevo sa više od 3.000 članova raspoređenih u 17 (sedamnaest) kulturno-umjetničkih društava.

,,Smotra omladinskih folklornih ansambala se realizuje 33. put u organizaciji Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo. Na smotri će učestvovati folklorni ansambli iz 11 Kulturno-umjetničkih društava koji djeluju na području Kantona Sarajevo.“- poručili su iz Saveza amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo.

Na smotri učestvuju Radničko kulturno-umjetničko društvo ,,Proleter“, Kulturno-umjetničko društvo ,,Lola“, Kulturno-umjetničko društvo ,,Baščaršija'', Kulturno-umjetničko društvo ,,Vogošća'' iz Vogošće, Kulturno-umjetničko društvo ,,Saobraćajac'', Kulturno-umjetničko društvo ,,Daire'', Kulturno-umjetničko društvo ,, Gajret'', Kulturno-umjetničko društvo „Ivan Planina“, Kulturno-umjetničko društvo ,,Mladi Metalac'' Hadžići, Kulturno-umjetničko društvo ,,Biseri Bjelašnice'' Trnovo, Kulturno-umjetničko društvo ,,Ekrem Mujkić'' Butmir.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu