Na pozorišnom Trgu Susan Sontag upriličena večer muzike i plesa

U petak, 28. jula sa početkom u 19:30 sati na pozorišnom Trgu Susan Sontag upriličena je večer muzike i plesa u izvedbi KUD „Lola“ i članova baletne škole "Aurora" KUD „Baščaršija“, te članova BASICS škole.

KUD Lola je za sve ljubitelje bosanskohercegovačkog kola pripremilo plesove domaćih koreografa: Varoške igre iz Bosne (1989) u koreografiji Hajrudina Hadžića, Igre sa Vlašića (1990), autor koreografije Vasko Jovetić, Veseli se kućni domaćine (2012) – dio svadbenih običaja kod Muslimana iz Sarajeva u koreografiji Seada Salkića, Igre iz Guće Gore (1990), autor koreografije Vasko Jovetić, Igre iz Imljana (2002) u koreografiji Vaska Jovetića.

Na programu baleta „Baletna čarolija“ u izvedbi  članova baletne škole "Aurora" KUD „Baščaršija“, te članova BASICS škole našle su se numere: Prijatelji - Prvi baletni koraci i stvaranje prijateljstva kroz umjetnost. Polka-Mazurka - okretna međukulturalna igra, Waltz music Enchanted Ballroom muzika gotičkog valcera. Farruca forma flamenca - kroz koju se otkriva nevjerovatna snaga i ravnopravnost. Freedom - sloboda kao najvažniji segment ljudskog bivstvovanja.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2023!

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu