Uskoro na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo premijerno izvođenje baleta "Romeo i Julija"

Uskoro na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo premijerno izvođenje baleta "Romeo i Julija"

Sarajevska publika moći će uživati u premijernom izvođenju baleta "Romeo i Julija" u srijedu, 29. marta, dok je prva repriza u četvrtak, 30. marta 2023. godine sa početkom u 19:30 sati.

Baletna predstava „Romeo i Julija“, kompozitora Segeja Prokofjeva, koji će kroz savremeni koreografski izraz postaviti Davide Bombana, premijerno će biti izvedena na sceni NPS u srijedu, 29. marta 2023. godine, sa početkom u 19:30 sati.

U glavnim ulogama uživat ćemo u igri solista Baleta Narodnog pozorišta, pa tako ulogu Julije utjelovit će Tamara Ljubičić / Nataša Gaponko, dok će lik Romea igrati Oleg Karatsev / Boris Vidaković.

Ostatak podjele čine: Ana Kuzmanović / Darika Dunganova, Flavio Alberto Valentino, Elio Arnoldo Villa Garcia, Ivan Salonski, Evgeny Gaponko, Jovana Milosavljević Lovrenović, Ekaterina Vereshchagina, Albina Huskić, Zulejha Kečo, Bulat Garev, Mihail Mateescu, Luisa Escamilla Rodriguez, Til Čmančanin, Denis Zhuchenko, Selma Efendić, Dora Kos i Oleg Karatsev.

Baletni ansambl vrijedno radi na stvaranju predstave uz asistenticu koreografa Miniodoru-Alice Necseau i baletnu majstoricu Miju Jahić.

Sarajevska publika moći će uživati i u repriznom izvođenju baleta „Rome i Julija“ koje je na rasporedu u četvrtak, 30. marta sa početkom u 19:30 sati.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo ili rezervisati putem nps.ba/rezervacije

Autor fotografija: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu