Gostovanje članova baletnog ansambla NPS na Gala baletu „Romansa u pokretu“ 14. februara u Narodnom pozorištu u Beogradu

Gostovanje članova baletnog ansambla NPS na Gala baletu „Romansa u pokretu“ 14. februara u Narodnom pozorištu u Beogradu

Na repertoaru će biti ljubavni dueti iz najpoznatijih baletskih klasika i dijela eminentnih koreografa iz regiona – Lea Mujića, Edvarda Kluga, Staše Zurovca, Krunislava Simića, Renata Zanela i Ronalda Savkovića.

Baletski gala spektakl „Romansa u pokretu“, uz učešće nacionalnih teatara iz regiona, biće održan na Dan zaljubljenih, 14. februara s početkom u 19:30 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Članovi baletnog ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo Toko Tatekawa i Masafumi Okuzono izvesti će Pas de deux Diana i Akteon (Diana and Actaeon) kompozitora Cesarea Pugnija, u koreografiji Mariusa Petipa.

Na inicijativu Narodnog pozorišta u Beogradu u zajedničkom projektu poslije više decenija na istoj sceni okupiće se baletske zvijezde iz osam pozorišta i šest zemalja regiona – Narodnog pozorišta Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu (Hrvatska), Nacionalne opere i baleta Skoplje (Severna Makedonija) Slovenskog narodnog gledališča Opera i Balet Ljubljana i Slovenskog narodnog gledališča Maribor (Slovenija), Opere i baleta Sofija (Bugarska) i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad (Srbija).

„Ova saradnja je proslava raznolikog izražavanja ljubavi kroz balet. Ponosni smo što smo okupili talenat baletskih igrača nacionalnih pozorišta iz celog regiona, stvarajući jedinstveno iskustvo za našu publiku. Pridružite nam se u ovoj romantičnoj večeri dok budemo svedoci magije koja se odvija na sceni, prevazilazeći granice i kulture kroz baletsku umetnost. Balet Gala nije samo predstava; to je proslava jedinstva, gde nas lepota plesa spaja u duhu ljubavi i umetničke saradnje“ – poručuju Ana Pavlović i Smiljana Stokić, umjetnička i izvršna direktorica Baleta nacionalnog teatra.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu