Pozorište na kućnoj adresi: Baletna predstava "Palčica" u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo

Pozorište na kućnoj adresi: Baletna predstava "Palčica" u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo

U okviru projekta NPS „Pozorište na kućnoj adresi“, u izvedbi solista i ansambla Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, 25. aprila u 12:00 i 13:00 sati u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo biti izvedena baletna predstava „Palčica“.

Koreografiju i režiju potpisuje Nermina Damian, scenografija je djelo Borisa Čistopoljskog, dok je za kostime zadužena Amna Kunovac-Zekić.

Predstava je namijenjena svim generacijama, ali sigurno je da će u njoj najviše uživati djeca.

Priča govori o Palčici, nježnoj i dražesnoj djevojčici. Nije bila veća od palca, zbog čega je dobila ime Palčica. Spavala je u orahovoj ljusci, ružina latica služila joj je kao pokrivač. Plesala je po cijeli dan. Gospođa Žaba kada je spazila, poželjela je da Palčica bude žena njenom sinu Žapcu i tako je ukrala.

Projekat „Pozorište na kućnoj adresi“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

niz umjetničkih programa sa sljedećem sadržajem: umjetničke vinjete iz scensko muzičke umjetnosti, poetske nastupe, izvođenje songova i arija sa klasičnog repertoara, plesne performanse, muzičko – scenske performanse, stand up komediju i predstave. Program je prilagođen svim generacijama.

Cilj projekta „ Pozorište na kućnoj adresi“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približimo kulturu i umjetnost građanima, a kroz suradnju sa lokalnim zajednicama tj. opštinama

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu