Ansambl Baleta NPS gostuje u BNP Zenica sa predstavom "Pant Rhei"

Baletna predstava "Panta Rhei" rađena u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač bit će izvedena u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, u utorak, 10. oktobra 2023. godine, sa početkom u 20:00 sati.

"Panta Rhei" je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama suvremenih kompozitora. Prvi dio predstave nosi naziv Sjenke, a koreografiran je na muziku svjetski poznatog italijanskog kompozitora Ludovica Einaudia.

Drugi dio predstave je Buđenje za koji je muziku komponovao mladi, talentirani bh. kompozitor Toni Toplan. I treći dio Tajna rađen je na muziku afirmirane bh kompozitorice Svjetlane Bukvich koja već dugi niz godina živi i radi u New York-u.

U predstavi uz briljantne prve soliste Tamaru Ljubičić, Mihaila Mateescua, solističke dionice izvode mlada i talentovana Selma Efendić i solista Baleta NPS Boris Vidaković. Ostatak ovog dragocjenog ansambla čine: Albina Huskić, Dora Kos, Zulejha Kečo, Lejla Bajramović, Til Čmančanin, Denis Zhuchenko, Bulat Gareev, Goran Staniškovski i Ivan Salonski.

Kostimografkinja je Amna Kunovac – Zekić, dok scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović.

Foto: Velija Hasanbegović

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu