Sutra na sceni NPS baletna predstava "Panta Rhei"

Sutra na sceni NPS baletna predstava "Panta Rhei"

Baletna predstava "Panta Rhei" rađena u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač bit će izvedena u Narodnom pozorištu, u četvrtak, 12. januara 2023. godine, sa početkom u 19:30 sati.

"Panta Rhei" je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama suvremenih kompozitora. Prvi dio predstave nosi naziv Sjenke, a koreografiran je na muziku svjetski poznatog italijanskog kompozitora Ludovica Einaudia.

Drugi dio predstave je Buđenje za koji je muziku komponovao mladi, talentirani bh. kompozitor Toni Toplan. I treći dio Tajna rađen je na muziku afirmirane bh kompozitorice Svjetlane Bukvich koja već dugi niz godina živi i radi u New York-u.

U predstavi uz briljantne prve soliste Tamaru Ljubičić, Mihaila Mateescua, solističke dionice izvode mlada i talentovana Selma Efendić i solista Baleta NPS Boris Vidaković. Ostatak ovog dragocjenog ansambla čine: Ana Kuzmanović, Zulejha Kečo, Albina Huskić, Lejla Bajramović, Elio Arnoldo Villa Garcia, Til Čmančanin, Denis Zhuchenko, Goran Staniškovski i Ivan Salonski. Kostimografkinja je Amna Kunovac – Zekić, dok scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović.

 

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba
Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu