Kraj novembra u NPS: Uživajte uz balet "Panta Rhei"

Kraj novembra u NPS: Uživajte uz balet "Panta Rhei"

"Panta Rhei" je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama suvremenih kompozitora.

U srijedu, 30. novembra 2022. godine, sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena baletna predstava "Panta Rhei" u koreografiji i režiji Belme Čečo Bakrač.

"Panta Rhei" je zamišljen kao baletni triptih koji inspiraciju i osnovu nalazi u kompozicijama suvremenih kompozitora. Prvi dio predstave nosi naziv Sjenke, a koreografiran je na muziku svjetski poznatog italijanskog kompozitora Ludovica Einaudia.

Drugi dio predstave je Buđenje za koji je muziku komponovao mladi, talentirani bh. kompozitor Toni Toplan. I treći dio Tajna rađen je na muziku afirmirane bh kompozitorice Svjetlane Bukvich koja već dugi niz godina živi i radi u New York-u.

U predstavi uz briljantne prve soliste Tamaru Ljubičić, Mihaila Mateescua, solističke dionice izvode mlada i talentovana Selma Efendić i solista Baleta NPS Boris Vidaković. Ostatak ovog dragocjenog ansambla čine: Ana Kuzmanović, Zulejha Kečo, Albina Huskić, Lejla Bajramović, Elio Arnoldo Villa Garcia, Til Čmančanin, Denis Zhuchenko, Goran Staniškovski i Ivan Salonski.

Kostimografkinja je Amna Kunovac – Zekić, dok scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu