U crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu: U sklopu ciklusa "KoncertiDA" bit će održan koncert

U crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu: U sklopu ciklusa "KoncertiDA" bit će održan koncert

Na programu će biti izvođena djela Stradelle, Caccinija, Bizeta, Pavliča, Webera, Katavića, Vučića, Zajca, Pejačević i Gotovca. Kuriozitet koncerta će biti i dvije praizvedbe – Andrija Pavlič "Ave Maria" i Mario Katavić "O, kako su umilni".

U crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u sklopu ciklusa KoncertiDA bit će održan drugi koncert na kojem će nastupiti solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo Katarina Kikić Marić, sopran i Jasmin Bašić, tenor, uz orguljsku pratnju maestra Darija Vučića, dirigenta Opere.

Katarina Kikić Marić
Katarina Kikić Marić

Koncert je spoj duhovnog i svjetovnog repertoara. Na programu će biti izvođena djela Stradelle, Caccinija, Bizeta, Pavliča, Webera, Katavića, Vučića, Zajca, Pejačević i Gotovca. Kuriozitet koncerta će biti i dvije praizvedbe – Andrija Pavlič Ave Maria i Mario Katavić O, kako su umilni.

Jasmin Bašić

 Značenje naziva ciklusa KoncertiDA ima simboliku u dvije riječi Koncerti DA. DA, za koncerte, DA za muziku, DA za umjetnost. Ciklus KoncertiDA zamišljen je kao koncertna sezona crkve Presvetog Trojstva, na kojem će se predstaviti amateri, djeca, studenti, ali i profesionalci, umjetnici, a sve s ciljem obogaćivanja koncertnog, svjetovnog i duhovnog repertoara grada Sarajeva.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu