Komična opera u tri čina "Prodana nevjesta" u četvrtak na sceni Narodnog pozorišta

Opera „Prodana nevjesta“ bit će izvedena uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Josip Šego.

 

U četvrtak, 19. 1. 2023. godine, sa početkom u 19:30 sati, sarajevska publika imat će priliku uživati u komičnoj operi u tri čina „Prodana nevjesta“ kompozitora Bedřicha Smetane, u režiji Jelene Bosančić.

Sopranistica Katarina Kikić Marić pojavit će se u naslovnoj ulozi, a sa njom će scenu dijeliti Marko Kalajanović, Zana Staniškovska, Nedim Bašić, Amila Ravkić, Ileš Bečei, Amir Saračević, Ivan Šarić, Jasmin Bašić, Melisa Hajrulahović-Tomić i Dejan Kajević.

Opera „Prodana nevjesta“ bit će izvedena uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Josip Šego.

U predstavi učestvuje hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

„Prodana nevjesta komična je opera u tri čina, koja je čest gost glazbenog repertoara europskih kazališta. Smetana se prihvatio libreta Karela Sabine i nastala je snažna narodna opera s jednostavnim tipiziranim likovima. Tradicija skupnog pučkog muziciranja i radost igre traje od uvodnog takta do finala. Iako prepuna elemenata češkog folklora zahtijeva jedno modernije čitanje. Radnja kao da pripada nekoj od filmskih formi (sitcom, sapunica…) koje kad gledamo znamo tko je dobar, a tko loš, te kako će se sve završiti. Sve je na neki način unaprijed određeno, predestinirano. Scenografija je filmski set tj. predimenzionirana filmska klapna koja dominira scenom, te nam pruža razne mogućnosti tumačenja prostora. Pojedini dijelovi opere snimaju se uživo, te publika biva uvučena u ambijent kino dvorane. Likovi su vješte komične bravure koje se nađu u zapletima šekspirijanskog tipa.“ (Jelena Bosančić)

 

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.
Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 - 11:30 i 15:30 - 19:30 sati.

Foto: Velija Hasanbegović

 

 

 

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu