Ekskluzivno: Posjeta Ioana Holandera Narodnom pozorištu Sarajevo

Trenutno je u toku u Narodnom pozorištu Sarajevo snimanje emisije "KulTOUR mit Holender" — gospodina Ioana Holendera.

Trenutno je u toku u Narodnom pozorištu Sarajevo snimanje emisije "KulTOUR mit Holender" — gospodina Ioana Holendera.

Ioan Holender je slavni operni bariton bogate karijere, te generalni direktor s najdužim mandatom Bečke državne opere u historiji te kuće. Trenutno je poznat kao stručnjak za visoku kulturu.

U Narodnom pozorištu Sarajevo će sa svojom ekipom 29. i 30. novembra zabilježiti kadrove za reportažu za emisiju "KulTOUR mit Holender" koju uređuje i vodi za austrijsku televizijsku kuću ServusTV.

Holender je, izmeđuostalog, razgovarao sa umjetničkim direktorom Opere Leonardom Šarićem, te je gledao opernu predstavu "Tosca" u novoj produkciji NPS.

Sutra, 30. novembra sa početkom u 19.30 sati, Holender će pratito baletnu predstavu "Panta Rhei", nakon čega će za svoju emisiju razgovarati sa umjetničkim direktorom Baleta Evgenyem Gaponkom.Ioan Holender je i umjetnički savjetnik Metropolitan opere u New Yorku, umjetnički savjetnik i direktor kastinga međunarodnog proljetnog festivala u Tokiju - Tokyo Opera Nomori, a bio je i umjetnički direktor Međunarodnog muzičkog festivala i muzičkog takmičenja George Enescu u Bukureštu.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu