KULTURA NA ULICE! U utorak svečano otvaranje umjetničke sezone. sa koncertom „Sarajevo ljubavi moja"

Narodno pozorište Sarajevo će otvoriti novu umjetničku sezonu 6. septembra u 20:00 sati na trgu Susan Sontag sa koncertom "Sarajevo ljubavi moja"

U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice!“, u utorak, 6. septembra sa početkom u 20 sati na trgu „Susan Sontag“ bit će izveden koncert „Sarajevo ljubavi moja“ u izvedbi solista i hora Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije i benda Muzičke produkcije BHRT-a.

Koncert „Sarajevo ljubavi moja“ predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hore Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Ranko Rihtman, te bend Muzičke produkcije BHRT-a izvest će neke od najpopularnijih pjesama, „Sarajevo ljubavi moja“, „Gori vatra“, „Sarajevo će biti“, „Plima“, „Ima neka tajna veza“, „Da sam ja netko“, „Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo“ i mnoge druge.

Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i Adnan Mušanović.

Ulaznice za koncert „Sarajevo ljubavi moja“ su besplatne, a iste se mogu preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo od ponedjeljaka, 5. septemba 2022. od 9:00 sati.

Program festivala Kultura na ulice! do kraja oktobra

Program Narodnog pozorišta Sarajevo - Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu. Program festivala Kultura na ulice! možete pratiti na Instagram profilu @kulturanaulice i FB stranici Kultura na ulice!.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu