Audi Bosna i Hercegovina pružio nezaboravnu večer građanima : izvedena opera "Figarov Pir" u Narodnom pozorištu Sarajevo

Predstava "Figarov pir", izvedena je od strane solista i članova hora Opere, Sarajevske filharmonije i Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

U organizaciji Audi Bosna i Hercegovina, građani su uživali u spektakularnoj opernoj predstavi "Figarov pir" kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta, u režiji Ivana Lea Leme, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom je dirigovala maestra Ana Zorana Brajović. Ovaj izvanredni kulturni događaj je privukao veliki broj zvanica i građana, čime je  pozorište bilo popunjeno do posljednjeg mjesta.

Večer je započela svečanim prijemom na kojem su prisutni imali priliku upoznati se s najnovijim Audi vozilima. Predstavljen je revolucionarni e-tron GT, luksuzni električni automobil koji nudi izvanredne performanse uz minimalan utjecaj na okoliš, te novi Audi SQ 6 e-tron, koji spaja sportski duh s održivom tehnologijom. Ovim modelima, Audi je još jednom demonstrirao svoju posvećenost inovacijama i zelenijoj budućnosti.

Predstava "Figarov pir", izvedena od strane solista i članova hora Opere, Sarajevske filharmonije i Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo, oduševila je publiku svojom izvedbom u četiri čina. Umjetnici su svojom virtuoznošću i energijom unijeli život u ovo klasično djelo, pružajući publici nezaboravan doživljaj. Svaki čin bio je ispraćen gromoglasnim aplauzom, što je svjedočilo oduševljenju i zahvalnosti publike.

Podrška Audi Bosna i Hercegovina ovom događaju nije samo izraz predanosti kulturi, već i potvrda kontinuiranog partnerstva sa Narodnim pozorištem Sarajevo. Ovo je druga sezona da Audi podržava ovu prestižnu kulturnu instituciju i krovnu teatarsku kuću. Ovom svečanom predstavom zatvorena je uspješna 23/24 sezona, dok se s nestrpljenjem najavljuje nova sezona puna uzbudljivih kulturnih događaja.

Audi Bosna i Hercegovina ponosno podržava kulturne projekte, prepoznavajući umjetnost kao ključni element društvenog života. Kroz ovakve inicijative, Audi ne samo da promoviše kulturnu baštinu, već i jača povezanost između tehnologije i umjetnosti, stvarajući bogatiju i održiviju budućnost za sve.

NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu