Buba u uhu
Georges Feydeau

Buba u uhu Drama

Admir Glamočak
O predstavi

ADMIR GLAMOČAK
Admir Glamočak, trenutno direktor Boston Life Company. U posljednje vrijeme opterećen privatnim problemima intimne prirode. Naime, gledajući predstavu „Imate li šta da prijavite?“ poistovijetio se sa glavnim junakom i njegovu spolnu nemoć, kao odan gledatelj, preuzeo na sebe. Bježeći od problema i tražeći suosjećanje nalazi dvojnika u Hotelu „Vragolasta maca“…

SENAD BAŠIĆ
Senad Bašić, skriva se iza imena Camillea Chandebisea, rođaka gospodina Chandebisea. Slatkohran. Liječi se od florofilije. Kao relativno solidan učenik, palatalizaciju razumio kao palacalizaciju, te vježbajući oštetio nepčani svod. Slatkohran (to sam već napisao)!

IZUDIN BAJROVIĆ
Carlos Homenides de Histangua, rođen u Los Taslidžas, u meksičkoj provinciji Los Sandžakos, gdje uspješno završava 3 razreda osnovne škole. Vrlo brzo kreće u posao sa bijelim, žutim i plavim, u čemu se pokazuje vrlo sposobnim te brzo napreduje u poslovnim krugovima. Poznat organima gonjenja po velikom broju krivičnih djela, bez dokaza! Veoma emotivan i temperamentan.

ALEKSANDAR SEKSAN
Finašinicin (250 ml – koncetrat dobijen iz Aleksandra Dr Finaš Seksana) sintetični je proizvod širokog spektra djelovanja. Dolazi u tečnom, čvrstom i ljepljivom obliku, te u vidu raspršivača.

SASTAV: Finašinicin je nastao mješavinom sublimata komponenata povjerljivosti (Vita Privata) i lepršavosti (Vita Papilata), umočenima u destilizirani rastvor duhovitosti (Acetum Videlicet).

MEHANIZAM DEJSTVA:
Baktericidno dejstvo Finašinicina zasniva se na ukidanju svih mehanizama inhibicije, što dovodi do nestabilnosti u trenutku hemijskog procesa nastajanja smijeha, koje prskaju i ispoljavaju se u vidu glasnog ha-ha-ha zvuka.

FARMAKOKINETIKA:
Finašinicin se odlično resorbuje poslije auditivne, te vizualne primjene. Izlučuje se putem smijeha.(Glasni ha-ha-ha zvuk)

ALEN MURATOVIĆ
Alen (djevojački Tournel) Muratović rođen 21. 4. 1978. Zaposlen kao knjigovođa u BLC-u. Simpatičan momak. Ima samo jednu manu. Trči za suknjama. Plisirano, mini, trumpet, na preklop, bez preklopa, na volane, bez volana, za svaki obrub od navedenih konfekcijiskih tvorevina, ovaj mladić spreman je pripovjedati. Čičkav dečko. Čičkavo preferira. Završio biologiju. Stoga je i za temu svog diplomskog rada odabrao jednu od najzagonetnijh biljki iz svijate flore a to je čičak lat. Arctium lappa. Karakteriše ga cvjetna glavica zdužena u rahli grozdasti ili metličasti cvat. Stabljika je uspravna, tvrda, žilava.

ALDIN OMEROVIĆ – Etienne – batler – sobar.
Od 2011-e u stalnom angažmanu u kući gospodina Chandebisea. Uglavnom se bavi poslovima uvoza i izvoza tacni. U slobodno vrijeme bavi se hobijima: “Umjetnost mahalanja” i “treniranje strogoće nad suprugom”, koja ga, gdje god može, napravi rogonjom. Međutim, njega to ne brine mnogo, jer se uglavnom bavi sopstvenom napuhanošću. Uglavnom i dalje vjeruje svojoj supruzi.

SNEŽANA BOGIĆEVIĆ
Snežana Bogićević 17. 3. 1982. Glumica, izrazito šarmantna i komunikativna, temperamentne i sumnjičave naravi. Očajnički traži afirmaciju svoje poželjnosti i (nezadovoljene) pohote. Njen život potresa skandal i kao i uvijek ustupa prednost svojem vjernom kompanjonu – EGU.

S. Ne znam da li je ovo OK i da li je dovoljno. Pišem sa mobitela. Ništa se ja ovdje ne snalazim.

EMINA MUFTIĆ
Lucienne Homenides de Histangua, studirala španski jezik i književnost i na studijskom putovanju, u Madridu, upoznala mladog de Histangua. Bila je to ljubav na prvi pogled , i u stilu „Bitanga i princeza“. Obzirom da je iz dobrostojeće i ugledne građanske porodice, de Histangua se doselio u Francusku. Živjeli su burnu i strasnu vezu i da nije bilo „Vragolaste mace“ živjeli bi još dugo i sretno. Karamba!

TATJANA ŠOJIĆ
Tatjana Šojić, alijas Madame Ferraillon, ponosna vlasnica mirnog hotela; na 12 soba ostvaruje 40.000 noćenja godišnje. Dobar dio prihoda izdvaja za ulaganje (ili “redovno investira” ?) u grčki penzioni fond. Plaši se (ili “strepi” ?), propašće k’o Grčka.
Bračni status – udata… odavno… preko svake mjere. (ili “predugo udata” ?)
Životno osiguranje – nema.

SANELA PEPELJAK
Rado zvana Antoinette, rođena 11. 6. 1974. Naivna francuska sobarica u kući gospodina. Chandebisea,udata za rogonju Etiennea, inače batlera istog poslodavca. Ni odana, ni vjerna. U slobodno vrijeme uči engleski u Hotelu „Vragolasta maca“

MERIMA LEPIĆ – REDŽEPOVIĆ
Sobarica u Hotelu „Vragolasta maca“. Da radim – ne radim, da ne radim – radim. Čvrst moto moga vragolastog života je: “SAMO NEKA JE JADNI GOST ZADOVOLJEN.”

VEDRAN ĐEKIĆ
Vedran Đekić, zavodnik čiji ljubavni podvizi najčešće svrše prije nego počnu. Poznatiji kao Nabodikal, nemilosrdan je prema svojoj muškoj konkurenciji, a do ženskih srca pokušava putem ispod njihovih suknjica. Kako i koliko uspješno saznajte prateći njegove avanture u Hotelu „Vragolasta maca“, gdje ovaj šarmer engleskog štiha najčešće boravi.

RIAD LJUTOVIĆ
Riad Ljutović, rođeni Sarajlija, pati od reumatizma i diskus hernije. Kako mu narodni lijekovi nisu pomogli, odlučio je zdravlje potražiti u banjskim lječilištima. Spas od bolova pronašao u Hotelu „Vragolasta maca“, kao revnosni uposlenik i strasni ljubitelj vermuta.

VANJA POPOVIĆ
Rođena davne ’49. Od obdaništa do danas u pozorištu. Sada u penziji i da nema „Bube“ ne bi preživjela… Nemojte se smijati.

NAGRADE:

13 FESTIVAL MOSTARSKA LISKA, MOSTAR, 25. 4. 2016.
- Nagrada Velika liska Admiru Glamočaku za doprinos pozorišnoj umjetnosti
- Najpredstava po izboru publike
- Dobitnik Velike liske Senad Bašić
- Dobitnik Male Liske Aco Seksan

Trajanje predstave: 90 min

Autorski tim

Kompozitor: Georges Feydeau
Režija: Admir Glamočak

Scenografija i kostimografija: Vanja Popović
Asistent kostimografa: Lana Lančarević
Inspicijent: Mustafa Zrnić
Suflerka: Esmeralda Abdijević

Lica / Cast

Etienne, sobar Aldin Omerović
Antoinette, sobarica, Etienneova supruga  Sanela Pepeljak
Finache, doktor Aleksandar Seksan
Chandebise Victor-Emanuel, direktor osiguravajuće kompanije  Admir Glamočak
Chandebise Raymonde, Victor-Emanuelova supruga Snežana Bogičević
Homenides de Histangua Carlos  Izudin Bajrović
Homenides Lucienne, Carlosova supruga Emina Muftić
Camille, Chandebiseov rođak  Senad Bašić
Romain Tournel, knjigovođa Alen Muratović
Ferraillon, vlasnica hotela  Tatjana Šojić
Eugenie, sobarica  Merima Lepić-Redžepović
Baptistin Riad Ljutović
Rugby  Vedran Đekić
Poche Admir GlamočakGalerija

gallery gallery gallery gallery gallery gallery gallery
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu