Gospođica Julija
August Strindberg

Gospođica Julija Drama

SARAJEVO FEST - UMJETNOST I POLITIKA
Režija: Haris Pašović
O predstavi

Haris Pašović, redatelj svjetskog glasa čija su djela zablistala na pozornicama beogradskih kazališta i ušla u povijest jugoslavenskog teatra, nakon 30 godina počastit će kazališne ljubitelje našeg grada svojom režijom u Madlenianumu. Započele su probe predstave Gospođica Julija čija se premijera očekuje 29. listopada na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Remek-djelo Gospođica Julija Augusta Strindberga izabrano je za repertoar našeg kazališta zbog svoje bezvremenosti i s posebnim očekivanjima od adaptacije i gledanja ovog velikog autora-redatelja. Haris Pašović je za naslovnu ulogu odabrao mladu glumicu Saru Dirnbek, zvijezdu slovenskog glumišta, višestruko nagrađivanu na značajnim festivalima. Strahinja Blažić u ulozi Žana, Mina Pavlic u ulozi Kristine, kao i još šest mladih glumaca (Katarina Bradonjić, Ksenija Repić, Sofija Kovačević, Nikola Knežević, Jovan Veljković i Filip Stankovski) ansambl su koji će dovesti Miss Juliju . na scenu, kao suvremenu ljubavnu priču, priču o rascjepu u kojem glavna junakinja, ali i ostali likovi.

Uz Harisa Pašovića izvrstan je autorski tim: scenograf Aleksandar Denić, kostimografi Irma Saje i Vanja Ciraj Džudža, skladatelj Marko Grubić, koreograf Igor Pastor, dramaturginja Jelena Paligorić Sinkević, lektorica Ljiljana Mrkić Popović.

Madlenianum je prva privatna opera u Jugoističnoj Evropi, koju je osnovala i čiji je mecena gospođa Madlena Zepter. Osnovan davne 1997. Madlenianum jesvoju zgradu pronašao u centru Zemuna, u zgradi Narodnog pozorišta iz Beograda, koja je kompletno renovirana i pored maksimalne iskorišćenosti prostornih kapaciteta - Velika sala sa 500 mesta i novoizgrađena galerija loža i Mala sala koja broji od 100 do 150 mesta zavisno od predstave, ova zgrada je tehnički jedna od najakustičnijih i savremeno opremljenih za izvođenje vrhunskih umetničkih projekata, ali i komercijalnih događaja, po kojima smo već postali poznati. Opera i teatar Madlenianum je jedino pozorište u Beogradu sa ove strane reke Save za sve uzraste. Na našem repertoaru koji sa pažnjom formiramo, prateći svetsku dramaturgiju, pomažući mlade stvaraoce i angažujući vrhunske umetnike iz naše zemlje I inostranstva, ali uvek okrenuti i našoj publici, može se naći od opera za decu i mlade, svetski mjuzikli, komedije i drame po savremenim tekstovima vrhunske baletske predstave do klasičnih operskih ostvarenja u modernoj režiji. Poznati smo po adaptacijama romana svetske literature I dramatizaciji biografija velikana istorije.

Rezervacija

SARAJEVO FEST – UMJETNOST I POLITIKA

AUTORSKI TIM:

autor: August Strindberg
Adaptacija i režija: Haris Pašović
Dramaturginja projekta: Jelena Paligorić Sinkević
Scenograf: Aleksandar Denić
Kostimografi: Irma Saje i Vanja Ciraj Džudža
Skladatelj: Marko Grubić
Koreograf: Igor Pastor
Dizajner svjetla: Srđan Jovanović
Dizajner zvuka: Dizajner zvuka:
Predavač:  Ljiljana Mrkić Popović
Predavač za slovenski jezik:  Sara Dirnbek
Asistenti režije:  Stefan Gajić, Katarina Jovanović
Asistent scenografa: Danilo Mlađenović
Asistentica kostimografa:  Višnja Žilić

LICA / CAST

Gospođica Julia Sarah Dirnbeck
Žan Strahinja Blažić
Kristina Mina Pavlica
Snjeguljica Katarina Bradonjić
Rijad Nikola Knežević
Goti Jovan Veljković
Nemanja Filip Stankovski
Jelena Sofija Kovačević
Angela Ksenija Repić

 

 

 

 

Kalendar izvedbi

Rezervacija karata

Galerija

gallery gallery gallery gallery gallery gallery gallery
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
NPS

Newsletter