3. Internacionalni festival folklora Sarajevo
Kultura na ulice 2024!

3. Internacionalni festival folklora Sarajevo Festival

LOKACIJA: Dolac Malta - Trg kod BH Telecoma
KNU 2024! i KUD Lola Sarajevo
O predstavi

3. Internacionalni festival folklora Sarajevo 2024. godine

 Kulturno-umjetničko društvo “Lola” organizator je trećeg izdanja Internacionalnog festivala folklora u Sarajevu. Festival će se održati od 17. do 21. jula ove godine, a okupit će preko 450 učesnika u glavnom gradu.

Ovaj festival iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i njegov cilj je slavljenje različitosti među tradicijama, kao i stvaranje mosta koji povezuje različite kulture u Sarajevu kao epicentru događaja. Tokom trajanja festivala, učesnici će imati priliku upoznati se sa čarima i ljepotama koje Sarajevo pruža i družiti se sa mladima koji dijele istu ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti, dok će publika uživati u bogatstvu tradicionalne nošnje, muzike i igre.

Ponosni smo što će Sarajevo i ove godine zasjati u bojama i zvucima tradicije. Pridružite se i budite dio najljepše priče ovoga ljeta u glavnom gradu!

Internacionalni festival folklora Sarajevo po prvi put je održan 2022. godine. Tada je okupio više od 300 učesnika koji su dolazili iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Poljske.

Ove godine nastupit će ukupno 14 kulturno-umjetničkih društava sa preko 450 učesnika i to iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Sjevernog Kipra. Festivalske aktivnosti raspoređene su kroz tri dana i to četvrtak, petak i subotu 18., 19., i 20. juli na tri različite lokacije u gradu. Zvaničnim koncertima prethodit će i različite aktivnosti poput defilea gradom, flash moba i sl.

Sve zvanične informacije mogu se ispratiti na profilima festivala na Facebook-u i Instagramu.

 

 

 

 

Slobodan ulaz
ORGANIZATOR: KUD LOLA 

Kalendar izvedbi

Slobodan ulaz

Galerija

gallery gallery gallery gallery gallery gallery gallery
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
Rezervacije karata
NPS

Newsletter

Prijava korupcije i nepravilnosti u radu