Loading
Vijest | 07.09.2017, NPS

U susret novoj sezoni 2017/18direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo

U SUSRET NOVOJ SEZONI 2017/18

Poštovana publiko, poštovaoci pozorišne umjetnosti,

Nova  umjetnička sezona 2017/18. postavlja pred  nas velike zadatke i projekte u čiju realizaciju ulazimo sa posebnom predanošću, jer ste nas vi, draga naša publiko, zadužili svojim ogromnim povjerenjem. 

U proteklim sezonama dosegnuli smo visoke umjetničke standarde i sada ih trebamo održavati, raditi još bolje i više djelujući kroz kolektivni čin stvaranja i otvaranja novih i drugačijih kreativnih prostora koji će održati svojevrsnu umjetničku nit stvorenu između vas, poštovana publiko, i Narodnog pozorišta Sarajevo.

I ova sezona će odisati entuzijazmom, spremnošću za dodatnim naporima u realizaciji pozorišnog repertoara koji će predstaviti  naše pozorište  kroz jedinstven estetski doživljaj, kroz novu komunikaciju između realnog i imaginativnog, realizma i apstrakcije, a u kombinaciji klasičnih i savremenih domaćih i stranih djela!!! Najbolji umjetnici regije - reditelji, koreografi i drugi, sarađivat će sa nama i  kreirati inspirativna rješenja novih naslova, sa ciljem da nas povedu u svijet novih i zanimljivih  predstava koje ćete sigurno voljeti, a koje će obogatiti naš premijerni program i podići ljestvicu našeg umjetničkog standarda za podiok više!!! 

Svjesni smo odgovornosti da putem našeg djelovanja vladamo najmoćnijim instrumentom kojem službujemo u cilju oplemenjivanja ljudskih duša i stvaranja  nekog boljeg i ljepšeg svijeta, a svakodnevnica u kojoj živimo podstiče nas da pratimo  nove izazove i djelujemo još bolje i glasnije.  

Naši ciljevi su usmjereni ka promociji pozorišne umjetnosti, očuvanju identiteta našeg kulturnog naslijeđa, promociji naših izvrsnih umjetnika, edukaciji mladih umjetnika i naše najmlađe publike,  stvaranju ambijenta i kreativnog prostora  koje vi, draga publiko, osjećate kao vaše mjesto susreta.

Sretna nam nova umjetnička sezona, i neka nam donese puno radosti!!!Marijela Hašimbegović
direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo 


  Mjesečni repertoar

  <<septembar 2017>>
  ponutosričetpetsubned
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930

  Pratite nas na:

  video.pngVideo