Loading
Vijest | 06.04.2017, NPS

Ružno pačeadaptacija i režija: Elma Islamović

Hans Christian Andersen
RUŽNO PAČE
adaptacija I režija: Elma Islamović


Scenografija: Lada Maglajlić
Kostimografija: Kao Pao Shu
Kompozitor: Brano Jakupović"RUŽNO PAČE"

Naša predstava za djecu “Ružno pače” rađena je prema jednoj od najljepših bajki Hansa C. Andersona. Priča o pačetu koje svi odbacuju jer je drugačije i kojem se ismijavaju, a koje posataje fantastičan labud koji zasjeni sve – prijča je o tome da nema predaje, da svačija osobnost može doći do izražaja, da biti drugačiji ne znači biti slabiji od drugih. To je priča koje svako dijete treba da zna.

Prelijepu predstavu je režirala mlada rediteljica Elma Islamović, a u predstavi igraju neki od najboljih mladih glumaca u BiH: Maja Zećo, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dražen Pavlović, Džana Džanić i Amar Čustović. Veselu, predivnu muziku je komponovao Brano Jakupović iz svjetski pzonatog benda “Dubioza kolektiv”, čudesnu scenografiju je kreairala naša poznata arhitektica Lada Maglajlić, a fantastične kostime čuveni dizajnerski duo Irma Saje i Vanja Ciraj. 

Ovo je predstava za djecu uzrasta od 3 do 10 godina, ali sigurni smo da će sa djecom jednako uživati i njihovi roditelji; učiteljice i učitelji; vaspitačice i vaspitači. Jer, ovo je predstava koja nam je svima potrebna. Na predstavama se uspostavi prekrasna atmosfera, puno radosti i dobre komunikacije gluamca sa djecom. Zabavna i poučna ova predstava se može gledati mnogo puta, uvijek u njoj otrkivamo nove detalje i uvijek nas oduševljavaju scene koje volimo i koje kasnije prepičavamo i o kojima razgovaramo sa najmladjom publikom. 

Predstava “Ružno pače” je istinsko uzbudljivo iskustvo i za djecu i za odrasle. Traje 30 minuta koje prođu za tili čas. A što je najljepše – ne mora se sjediti ko neće!  Djeca radosno plešu pored glumaca, šetaju se i navijaju. Poslije predstave – zna se: slikanje, igranje na sceni sa glumcima i opšta radost!
LICA/CAST:

Ružno pače - Maja Zećo
Mama Patka/Kokoška/Labud - Sanela Krsmanović
Pačić/Mačak/Labud – Dražen Pavlović
Doktor Patak/Labud – Amar Čustović
Pačić/Labud – Džana Džanić  Mjesečni repertoar

  <<septembar 2017>>
  ponutosričetpetsubned
  123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930

  Pratite nas na:

  video.pngVideo